Abonare la newsletter

Metaliferi

     Parte din Muntii Apuseni, Metaliferii sunt o comoara ascunsa a Carpatilor Occidentali. Pe langa nenumaratele trasee pe care le poti face aici, in Metaliferi o sa gasesti si unele dintre cele mai spectaculoase pesteri din Romania.

     Muntii Metaliferi sunt munti tineri, de incretire. Altitudinile nu depasesc 2.000 m, cel mai inalt varf este Poienita la 1.437 m. Pesterile si cheile sunt imprastiate pe toata suprafata muntoasa si alcatuiesc un relief spectaculos si foarte diversificat.

     Pentru ca ne aflam la o altitudine mai mica, vremea in Metaliferi este mai blanda, cu temperaturi medii anuale intre 6 si 10 grade. Vremea de aici este perfecta pentru trasee pana in varful Poienita sau prin rezervatia protejata Poiana cu Narcise de la Negrileasa unde gasesti cea mai mare suprafata de narcise inflorite din Romania – 4,5 ha.
     Munţii Metaliferi  încep, în vest, de la Culoarul Căpruţa-Slatina dg Mureş-Gurahonţ şi se termină, în est, la Valea Ampoiului (de la Alba Iuia la Zlatna), după care pătrund spre nord în bazinele superioare ale văilor Ampoiţei, Galdei şi Stremţului (toate aceste văi taie, spre aval, barele calcaroase ale Munţilor Trascău, formând impresionantele sectoare de chei).

     In toate aceste chei sunt amenajate trasee de escalada.Altitudinea joasa a culmilor, pantele putin accentuate dar si cheile si formele bazaltice spectaculoase ofera trasee si posibilitati nenumarate de practicare a mountainbikingului, alergarii montane, trekkingului dar si a turelor de iarna, a schiului de tura.
 

Inscrie-te in comunitate

Ascensiuni din Metaliferi

 

Metaliferi - Vf Poienita 1437m.; IARNA

22 - 24 Februarie 2019

Pentru a vedea detalii trebuie sa te inregistrezi in comunitate!

 

Metaliferi - Vârful Poienita 1437m; VARA

22 - 24 Noiembrie 2019

Pentru a vedea detalii trebuie sa te inregistrezi in comunitate!