Abonare la newsletter

Ceahlau

Se spune ca aici a trait zeul Zamolxis. Tot aici, legenda spune ca Baba Dochia a inghetat, impreuna cu oile sale, si s-a transformat in stana de piatra. Rocile se pot vedea si azi pe Ceahlau si sunt o marturie a acestui mit romanesc.


Ce trebuie sa stii despre Masivul Ceahlau

Masivul Ceahlau face parte din Carpatii Orientali si este cel mai inalt din Muntii Bistritei. Varful sau cel mai inalt este Varful Ocolasul Mare la 1.907 m altitudine. Numele strabun pentru Masivul Ceahlau este Pion, cuvant care vine din limba greaca si inseamna “casa stalpului”. 

Considerat al doilea munte sfant al crestinatatii ortodoxe, dupa Muntele Athos, Ceahlau este unul dintre cei mai amintiti munti din literatura romana. Dar popularitatea de care se bucura este mai putin legata de religie si mituri si se datoreaza in principal spectaculoaselor reliefuri si privelisti pe care le intalnesti in Ceahlau.

Varful Toaca, al doilea cel mai inalt din Ceahlau, este insa mai faimos decat Ocolasul Mare pentru ca poarta si numele unui eveniment – fenomen: “Umbra Piramidei”. In prima saptamana din luna august, umbra Varfului Toaca formeaza la rasaritul soarelui o piramida peste muntii din jur.

Inscrie-te in comunitate

Ascensiuni din Ceahlau

 

Ceahlau - Varful Ocolasul Mare 1907m.

20 - 22 Noiembrie 2015
390 lei/pers

Pentru a vedea detalii trebuie sa te inregistrezi in comunitate!

 

Ceahlau - Varful Ocolasul Mare 1907m

08 - 10 Noiembrie 2019

Pentru a vedea detalii trebuie sa te inregistrezi in comunitate!

 

Ceahlau - Varful Ocolasul Mare 1907m;

29 - 31 Mai 2020

Pentru a vedea detalii trebuie sa te inregistrezi in comunitate!