Abonare la newsletter

Stagiu ascensiuni de vara - traseul

Din 17 Septembrie 2012

 

Alpinista Crina Coco Popescu promovează turismul în Grădina Carpaţilor

5 Iulie 2012 romanialibera.ro

Alpinista Crina Coco Popescu a lansat în weekend proiectul "7 munţi din grădina Carpaţilor", un proiect de promovare a frumuseţilor montane din România şi de dezvoltare a turismului montan.
 
Crina Coco Popescu este cea mai tânără alpinistă din lume care a reuşit cu succes să parcurgă circuitul "7 Summits" şi "7 Volcanoes". Ea mărturiseşte că este mândră că este româncă şi de aceea şi-a propus să promoveze turismul montan în Grădina Carpaţilor.


Proiectul "7 munţi din grădina Carpaţilor" a fost conceput de Crina Coco Popescu în colaborare cu Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râşnov.(...)

Prima grupă, formată din membrii lotului naţional de escaladă în frunte cu Crina Coco Popescu si Justin Ionesc, conducatorii stagiului de pregatire, a plecat din Cheile Râşnoavei într-o tură montană parcursă în cinci ore. Finalul traseului a fost marcat de atingerea vârfului Postăvarul.(...)Spre seară, cei care s-au descurcat cel mai bine (...) au fost premiaţi de către Crina Coco Popescu cu o diplomă care atestă faptul că sunt pregatiţi pentru parcurgerea circuitului "7 munţi din Grădina Carpaţilor".

La finalul zilei, toţi participanţii au fost invitaţi la un foc de tabară, într-o ambienţă marcată de muzică de chitară, cântece de munte şi cina preparată la foc.

Proiectul va continua în perioada 21-22 iulie cu prima tură montană pentru atingerea primului vârf din cele şapte cele mai înalte vârfuri din Grădina Carpaţilor - Vârful Omu de 2.505 m. Pe 28-29 iulie pasionaţii de drumeţii montane sunt invitaţi la un concurs de sporturi montane: Cheile Râşnoavei Adventure. Progamul complet al proiectului îl găsiţi pe siteul www.7munti.ro.

Inscrie-te in comunitate