Abonare la newsletter

Scoala de iarna 2018

Din 04 Februarie 2018
Anul acesta Stagiul de iarna a fost facut in doua  module cu doua locatii si doua tematici:
CURS 1desfasurat Cheile Rasnoavei/ Postavaru. Perioada: 19-21.01.2018.
CURS 2. Perioada: 2-4.02.2018. Malaiesti cu urcare pe vale de abrubt in Bucsoiu/Tiganesti
Participand la acest curs, ne-am antrena intr-o serie de tehnici particulare ascensiunilor iarna, in muntii din tara dar si ascensiunilor la altitudine, in muntii inalti, cu zapada si ghetari in parcurs.
In cele doua etape ale Stagiului de iarna 2018 am trecut in revista situatiile si conditiile existente in ascensiuni de iarna si expeditii. Principiile care au stat la baza acestui stagiu in perspectiva Altitude Expeditions Team - http://altitude-club.ro/ :
  • un antrenament mai dificil in ascensiunile de iarna ale Circuitului, asigura, pentru ascensiunea dorita, o sansa mai mare de atingere a varfului in conditii bune, o placere sporita a parcursului si a reusitei
  • conditia fizica dobandita in ascensiunile de antrenament si stagiile de pregatire va fi ceruta de ziua de varf, pana atunci vom face aclimatizare in conditiile unui efort cat mai redus si ale unui confort cat mai bun posibil.
  • Altitude Expeditions Team trebuie inteleasa ca o echipa in care fiecare membru aduce cunoastere, pregatire fizica, motivatie, toleranta. In acest fel, echipa va fi mai mult decat suma componentilor si mult departe de ideea de intr-ajutorare in neputinta, de suplinire a lipsei de antrenament sau chef al cuiva.
 
Multumesc pentru modul excelent in care am interactionat pe parcursul celor doua stagii, pentru ca am devenit o echipa, pentru ca intelegem si ne bucuram de munte in acelas fel: peisaj, efort, parcurs si reusita.
Inscrie-te in comunitate