Abonare la newsletter

Rodna nu-i o alegere – e OBLIGATORIU!

Din 27 Iulie 2019
Da, din Bucuresti sunt 550 km – deci dai, linistit, Musala. Sau, la catarat, la mare, la Kavala!
Din Brasov, 360 Km - hai la mare, frate, munte am langa mine - catarat la bulgari, Tulenova, sau Ruse, Velico, lac, rau, ceva care-i altceva!

Da’ nu-i asa! Daca-i fost acolo, stii; daca nu, asculta ce zic:
Locurile
Cred ca este, deja, a doua generatie de localnici care muncesc in afara tarii si aduc banii acasa si construiesc. Intai au construit haotic, in competitie, in ciuda vecinului. Odata cu cresterea bunastarii s-a domolit si competitia, si uitatul in curtea vecinului, dar s-a accentuat spiritual gospodaresc, respectul pentru traditie, placerea confortului. Da, a confortului cotidian, in comunitate, in localitati, a confortului de a avea locuri comune placate, la indemana si amenajate deosebit, calitative si diverse. Sa se simta acasa cum se simt in tarile unde muncesc si de unde aduc banii, dar ACASA, mai bine si, chiar sa poata face banii de acolo, aici. Si le iese!
Oamenii
Maramureseni! Traditional mandri, harnici, falosi, aprigi, frumosi. Acum, generatia a doua, traita afara si copiii lor fantastici: siguri pe sine, luminosi la fata, deschisi, pusi pe munca dar si pe distractii si simtit bine, cu simtul umorului, parca si cu o noua stiinta a bautului de horinca, care nu are reactii adverse de artag, adus aminte de toate datoriile, boala pe cine prinzi in cale. Si asta-i adanc lucru, mare minune!
Muntele
E chiar munte! Are, din Borsa pana pe Pietrosu, 1500 m diferenta de nivel, are gol alpin de la 1760 m! Stanca, peisaj, lac, cel mai inalt munte din Orientali si din zona, deci perspective 360 grade, in zi senina, de la 2200 m si 200 grade de la 2000 m in sus; Borsa, Moisei, Viseu si, pana in Ucraina. In rest varfuri, creste, culmi, pana la orizont.

Vezi, e obligatoriu, e cu sufletu’! Asa este, de fiecare data, si pentru noi.

Acum, pe 27 iulie 2019, a fost totul normal! Normal la noi, ca traim la Altitudine!
Asta inseamna oameni cu aceeasi pasiune, care inteleg si se bucura de munte in acelasi fel: Andreea, Andrei, Daniela, Mihai, Ileana si Ovidiu. Ne-am bucurat si de faptul ca am fost impreuna, acolo, pe varf, acolo in Borsa, acolo pe traseu. Ne-am bucurat de ascensiune, de efort, de peisaje si de reusita. Andtrei chiar a ramas cu o dilema, care, evident, nu poate fi rezolvata decat practic, in urmatoarea ascensiune: de ce te bucuri mai mult, de efort sau de varf? De amandoua? Separat sau la pachet?
Hai ca se poate, Mihai! Tu stii cum sta treaba, lasa-l pe Micu’ sa afle singur. Andreea, nu te baga. Ai vazut ca te poti bucura de munte si fara schiuri!
Cu Daniela e simplu: trage la sala si la bazin, cu bucurie, sa fie in forma si, la munte are timp, dispozitie si resurse sa savureze peisajul si reusita varfului. De fapt asta e si reteta Ilenei dar asteapta putin, sa reporneasca sistemul sa o ia compensata!
Inscrie-te in comunitate