Abonare la newsletter

Piatra Craiului – Varful Piscu Baciului 2237m; IARNA 08 - 10 Februarie 2013

Din 12 Februarie 2013
Participanti: Mihai Valentin Foghel, Ovidiu Bejan, Bogdan Musteata, Ion Busuioc,    
                    Dor Geta Popescu, Mihai Tinta, Toma Constantin si Ovidiu Popescu.
 
A fost o ascensiune de iarna pe cel mai inalt varf al masivului Piatra Craiului cu toate ingredientele Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor – parcurs iarna: zapada necalcata pana in varf, vreme cetoasa jos si fantastica dupa depasirea plafonului de nori, determinare si disponibilitate de efort din partea participantilor.
Am fost opt membri ai Comunitatii 7 Munti care, desi pentru unii era prima ascensiune din Circuit, ne-am bucurat impreuna de parcurs, efort si reusita. Cu sigutanta, fiecare a trait si simtit in felul sau aceasta experienta dar rezultatul este acelasi: toti vom continua Circuitul si vom cauta sa retraim, pe alti munti si alte varfuri, clipele de acum.
Vineri seara am ajuns, cu greu datorita ninsorii incepute de joi seara, la Casa Folea, satul Pestera. Ne-am tras sufletul, colegii de la Iasi facusera ceva drum, cei din Bucuresti mai putin , dar cumulate cu iminsul la masina, pus lanturi, carat bagaje, toti ne-am bucurat de caldura din casa, mamaliga aburinda si gustarile de pe masa. Ne-am verificat echipamentul si ne-am dat la povesti si poze din muntii lumii. Am fost obligati de grija ascensiunii pe zapada proaspata si inca in crestere sa lasam pe a doua zi seara povestile si placerea discutiei .
Sambata ne-am trezit la 7 si, in jurul orei 8,30 am plecat hotarati, pe o vreme inchisa, cu ceata si negura, dar fara ninsoare, catre La Table, refugiul Grind si Piscu Baciului. In cca. 3 ore am ajuns la Grind, batand urme si trecand prin zone de ceata deasa in poienile de la iesire din Pestera. In timp ce beam ceai si ne puneam problem legate de calitatea zapezii stand in interiorul refugiului, afara norii au coborat si am ramas deasupra negurei, vremea devenind senina si frumoasa, dar nu tocmai buna pentru zapada mare in care vom bate urme.
Cu un moral refacut de frumusetea peisajului si cu hotararea de a ajunge pe varf incepem drumul de 600m diferenta de nivel de la ref Grind la Piscu Bacilui. Cam dupa 4 ore, asteptandu-ne unii pe altii, vom face pozele de varf.
Dupa alte 5 ore vom fi ajuns toti la Casa Folea unde ne reface la o cina tihnita, cu impartasirea impresiilor despre ascensiune, munte, despre planuri si proiecte, despre echipamente de munte. Pastram, ca amintire, carnetele de varf ale Circuitului 7 Munti, cu care am facut pozele de varf si primim Certificatele de varf - Mt. Piatra Craiului - Piscu' Baciului Peak, 2237m(WINTER SEASON).
Dupa cateva ore de somn, fiind clar ca odihna active recupereaza mult mai bine dupa efort decat somnul, duminica am vizitatt rezervatia de ursi de la Zarnesti, apoi la panou de la sediul Clubului Montan Altitudine din Rasnov, Piata Unirii nr. 15. La putina miscare pe vericala.
Inscrie-te in comunitate