Abonare la newsletter

Omu si energiile pozitive ... omu' din 7 Munti, evident!

Din 22 Septembrie 2018
"Muntele te obliga sa privesti intotdeauna in sus, spre cer. Crestele lui sunt granita dintre pamant si cer. Si nu este deloc putin ca pentru o clipa sa te invecinezi cu cerul, avand sub talpi o lume din care prea putini sunt aceia care indraznesc sa priveasca in sus. A vrea si a sti sa privesti in sus inseamna curajul de a face primul pas catre libertate. Libertatea de a alege.

Este mult mai mult decat o simpla posibilitate, poate fi un mod de a trai, autentic si unic, o viata, mereu alta, traita cu intensitate maxima mereu, viata mai multor vieti intr-una singura."

O ascensiune, un munte, un varf. Totul perfect: vreme, lumina, peisaj, perspectiva 360, cu vizibilitate maxima, de pe varf. Si .. noi, mai noi sau mai demult pe munte, cu asteptari, ganduri, griji, personale si diferite la pornire, la inceputul zilei si de-a lungul ascensiunii.

Tot noi, dupa bancuta, dupa poiana, la sfert de ora, la Blidicele ..fiecare cu ritmul lui, cu respiratia lui, cu pauzele, gandurile, asteptarile si limitele banuite. La Malaiesti, incepe muntele, ne regrupam, de fapt suntem un grup, simtim, incep sa semene obiectivele, asteptarile ... 

Si trecem de prima terasa, ajungem la baza hornului, urcam hornul ... etepe de intelegere, de efort, de bucurie ... si iar intelegere si... i-aca asa se aseaza gandurile in cuvintele de la inceput. Si, mai sus, pe varf, revin, in gand, frazele de inceput si capata inteles, pentru fiecare altul, al lui ..., dar fiecare e convins ca a inteles si a cunoscut mai mult din el, din ceilalti, din ce inseamna celalalt care simte la fel efortul, peisajele si reusita.

Si a urmat coborarea, seara la Malaiesti si revenirea la cele de jos, cotidiene. Eu am ramas cu trairile, gandurile ... cuvintele ... si, ca de fiecare data, tot asta-mi vine: Traieste, in continuare, la Altitudine!
Inscrie-te in comunitate