Abonare la newsletter

Muntii Ceahlau, 1907 m

Din 22 Noiembrie 2015
de Ileana Andreescu
Pe vant puternic, cu capul in nori, printre jnepeni mari, pe carari de muschi pline de merisor, am urcat pe cel mai inalt varf din Muntii Ceahlau, la 1907 m. 
 
Pentru mine, a fost pentru prima data. Pentru Dor Geta Popescu, micuta alpinista care a fost alaturi de mine in toate ascensiunile din Circuitul 7 Munti, a fost doar un antrenament obisnuit.

Chiar acum, Geta se indreapta catre aeroport. Din Ceahlau in Anzi. Maine va pleaca in Chile unde va urca la 6893 de metri, pe cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado. Facand aceasta ascensiune la doar 12 ani si 6 luni, Geta va face un nou record mondial de varsta. Si asta, pentru a 3-a oara in "cariera" ei de doar 2 ani de alpinism de altitudine.

Nu pot sa n-o admir pe Geta! Avea doar 10 ani cand a inceput sa aleaga, si sa urce, rand pe rand, pe cele mai inalte varfuri din lume: Ararat 5137m, Damavand 5610m, Sabalan 4811m, Kilimanjaro 5895m si Elbrus 5642 m. Performantele ei sunt extraordinare, insa pentru Geta, asa cum o cunosc eu, sunt lucruri firesti, naturale. Pentru ea, este doar bucuria de a "face" varful!
Inscrie-te in comunitate