Abonare la newsletter

Gala Premiilor de vara 2013 - 22 noiembrie

Din 23 Noiembrie 2013
Gala premiilor de vara - 22 noiembrie 2013 marcheaza incheierea sezonului estival in Carpatii Romaniei. De la aceasta data atingerea varfurilor Circuitului 7Munti din Gradina Carpatilor va fi punctate si inregistrata in Clasament conform bonificatiilor ascensiunilor de iarna. 
Evenimentul a fost gazduit de Muzeul National al Taranului Roman.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Montan Altitudine, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Romansi ATE Bucovina.
In cadrul Galei au fosti premiate urmatoarele performante:
1. Prima echipa care a facut Circuitul 7 Muntidin Gradina Carpatilor in 7 zile consecutive: Pablo Morega, Matei Buta, Dor Geta Popescu.
2. Incheierea Circuitului de vara intr-un singur sezon; George Moga.
3. Cele mai multe puncte in ascensiunile de vara 2013: locul 1 – Dor Geta Popescu, locul 2 – George Moga.
4. Cele mai multe puncte in Clasamentul 7 Munti: locul1 – Valentin Foghel, locul 2 – Bogdan Musteata.
5. Organizatoru lcelor mai multe ascensiuni in sezonul de vara 2013: Clubul Sportiv Montan Altitudine.
Premii special au fosti acordate pentru:
• Cea mai buna fotografie din ascensiunile de vara 2013: Matei Buta;
• Cea mai buna promovare a Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor: Dor Geta Crina 'Coco' Popescu - record breaking climber
• Cea mai buna reflectare media: Elena Carac.

Premierea a fost facuta de Bogdan Dudau Presedintele Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, si Crina Coco Popescu.

Crina Coco Popescu a initiat si promoveaza Circuitul „7Munti din Gradina Carpatilor”, acesta fiindlocul antrenamentelor, testelor si deciziilor pentru expeditiile in munti inalti incununate cu omologarea la data de 21 feb 2012 de catre World Records Academy in Cartea Recordurilor drept prima alpinista din lume pe Mount Sidley, cel maiinalt vulcan din Antarctica, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7Volcanoes, avand in palmare ssase varfuri din Circuitul 7Summits. 
“7 zile consecutive de efortintenssi 15,800m diferenta de nivel confirma o conditie fizica si confera o experienta suficienta inceperii expeditiilor in muntiinalti.”

Justin Ionescu,Secretar General al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada:“Circuitul 7Munti din Gradina Carpatilor raspunde excelent diferitelor etape si obiective de pregatire in alpinism: ascensiunile de vara/ iarna pentru initiere si acomodare cu tehnica de parcurgere a traseelor montane, antrenamente de ritm si constanta si antrenamen tetehnice. Iar 7Munti in 7 Zile este, fara indoiala, cu cei 15 800m diferenta de nivel, o cursa de anduranta si efort in conditiile diferite date de structurile si profilurile specifice fiecarui varf din Circuit.”

Pablo Moraga, alpinist spaniol, corespondent de presa alpublicatiilor“La Tribuna de Ciudad Real” si “RevistaOxigeno”: “7 zile consecutive de efort intens si 15,800m diferenta de nivel au fost modul ideal de a cunoaste Carpatii Romaniei si de a urma o ruta si un program de antrenament folosit deja de Coco Popescu ca pregatire pentru expeditiile in muntiinalti.”
Inscrie-te in comunitate