Abonare la newsletter

Fagaras - Vf. Moldoveanu 2543m, 7 - 9 septembrie 2012

Din 28 Octombrie 2012

   Fagaras - Vârful Moldoveanu, 2.544 mcel mai inalt varf din Romania

                    Weekendul 7-9 septembrie, in cadrul Circuitului "7 Munți din Grădina Carpaților", 27 de persoane au ajuns, alaturi de Crina Coco Popescu, "Cel mai sus" pe Vârful Moldoveanu - 2.544 m.
          A fost o tura montana complexa, cu coordonarea a doua grupuri, unul pe o ruta nordica, condus de Crina Coco Popescu, celalalt pe o ruta sudica, condus de Bogdan Dudau, presedintele Federatiei Romane de Alpinisn si Escalada, cu jonctiunea pe varful Moldoveanu.
"Am reusit sa conving, prin Circuitul "7 Munti din Gradina Carpatilor", ca fiecare poate ajunge "cel mai sus", ca fiecare isi poate descoperi resurse si capacitati de efort si satisfactie nebanuite. Cand ne-am intalnit pe cel mai inalt varf din Romania 27 de persoane de la 6 la 62 de ani, fiecare fericit in felul sau de parcurs, de efort, de peisaj si reusita, fiecare cu perceptia lui asupra clipei deosebite de emotie si implinire traite, am inteles ca pot reusi in incercarea mea de a trezi pasiunea pentru munte si sporturile montane."spune alpinista Crina Coco Popescu, initiatoarea proiectului "7 Munti din Gradina Carpatilor".
          Traseul nordic a fost: Cab. Valea Sambetei 1400m. - Fereastra Mare a Sambetei - Vf. Galasescu Mic 2433m - Vf. Vistea Mare 2527m - Vf. Moldoveanu 2544m. iar traseul sudic a fost: Nucsoara - Valea Rea - Portita Vistei 2310m. - Vf. Moldoveanu 2544m. si au fost parcurse in aproximativ 6 ore. Coordonarea celor doua grupuri a fost excelenta, grupul rutei sudice ajungand primul si asteptand 15 minute, colegii de pe ruta nordica.
          Au participat si micii cataratori de la Lotul National de Escalada tocmai intorsi de la turneul de Grand Slam Rock Junior de la Arco (Italia) unde au obtinut rezultate deosebite. Entuziasmul lor, la vedera parcursului de stanca din Portita Vistei 2310 pe Vf. Moldoveanu 2544m., a fost greu de temperat ei alegand rute cat mai dificile de escalada si intrecandu-se in catarea si depasirea pasajelor dificile gasite.Prin Circuitul "7 Munti din Gradina Carpatilor" vrem sa mobilizam acei oameni dornici sa descopere destinatii noi si autentice si, in acelas timp, sa se descopere pe sine, demonstrand ca sunt in stare sa urce si sa cunoasca sapte munti din Romania: Bucegi, Fagaras, Retezat, Metaliferi. Rodnei, Ceahlau si Piatra Craiului.
 
     Toate activitățile desfășurate în cadrul acestui eveniment au fost captate prin fotografii și filmări realizate de Asociația FotoArtis, partener al Circuitului "7 Munți din Grădina Carpaților".
 
          Circuitul va continua pe data de 6 - 7 octombrie cu următoarea tură montană pentru atingerea celui de-al patrulea vârf din Circuitul "7 Munți din Grădina Carpaților"  Vârful Poienita 1437m din Muntii Metaliferi.
Mai multe detalii despre proiectul 7 Munți din Grădina Carpațilorgăsiți pe www.7munti.ro si www.clubulmontanaltitudine.ro
 10 septembrie 2012
Inscrie-te in comunitate