Abonare la newsletter

Colegul Filip Bacalu sau inca unul dintre noi care isi pregateste performantele in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor

Din 31 August 2018
Filip Bacalu este sportiv al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, legitimat la #Clubul_Spoertiv_Montan_Altitudine, profesor universitar si doctor in filologie, in varsta de 42 de ani. Filip imbina cariera profesionala cu pasiunea montana. A “descoperit” muntii inalti si alpinismul de altitudine tarziu, insa, odata ce a facut-o, a inceput o efervescenta activitate de antrenament si pregatire sportiva, urmata de ascensiuni ale culmilor montane.  #Circuitul_7_Munti_din_Gradina_Carpatilor este locul consacrat al antrenamentelor si deciziilor pentru expeditiile reusite ale lui Filip.

Dupa ce a facut 7 Munti in 7 Zile, in anul 2016, a fost indreptatit sa se gandeasca la muntii inalti. Pentru a testa reactia si adaptarea organismului la altitudine, a inceput cu cel mai inalt varf din muntii Atlas din Maroc, Toubkal (4167 m). A urmat cel mai inalt varf din Iran si cel mai inalt vulcan din Asia, Damavand (5671 m), iar acum, varful Elbrus pe Ruta Nornica (5642 m) din Rusia, ultimele doua fiind parte din circuitul international 7 Volcanoes.

Filip isi duce pasiunea la un alt nivel si, asa cum in viata profesionala “pune suflet” si se implica in mod activ in procesul educational al catorva sute de studenti, intelege sa urce, treapta cu treapta, pe varful muntilor inalti pentru a demonstra ca imposibilul nu exista. 

Elbrus nord, stiriletvr ro, primaul alpinist roman


Despre pasiune, sport, #Clubul_Spoertiv_Montan_Altitudine, reusita, planuri, antrenamente, #Circuitul_7_Munti_din_Gradina_Carpatilor, si, da ... #Traieste_la_Altitudine!

Antena 3, Eroul Zilei. Filip Bacalu, românul care a cucerit vârful Elbrus (pe nord)


Sub indrumarea si cu sprijinul lui  #Ovidiu_Popescu, antrenor, organizator si coechipier in aceasta expeditie, presedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine, beneficiind de expertiza si experienta acestuia, Filip demonstreaza ca se poate face performanta la “Altitudine”.
Inscrie-te in comunitate