Abonare la newsletter

Bucegi - Varful Omu, 11 mai 2013

Din 15 Mai 2013
Participanti: Luiza Mateescu, Raluca Antonesei, Mihai Valentin Foghel, Bogdan Musteata, Ion Busuioc, Alexia Musteata, Dor Geta Popescu, Mihai Tinta, Gabriel Tocania si Ovidiu Popescu.
     
     A fost prima ascensiune din sezonul de vara 2013, iar inmanarea Certificatelor de Varf a fost facuta duminica, 12 mai, in cadrul Galei de premiere a Circuitului "7 Munti din Gradina Carpatilor" de la Old Nick Pub Sinaia.
     Vineri  am plecat pe traseul Poiana Stanii - Piciorul Pietrii Arse - Complexul Piatra Arsa, in doua grupuri la diferenta de 3 ore unul de altul, colegii de la Iasi, impinsi de realitatile geografice si obligatiile profesionale, au putut admira apusul pe traseu.
      Zapada am gasit in apropierea iesirii in platou si in strat gros, continu si moale, pe poteca din jnepenis.
In cursul cinei am hotarat sa ne trezim la 5,30 a doua zi  pentru a prinde zapada inghetata.

     6,10 plecare in traseul: Piatra Arsa – Babele – varful Omu 2504m. Zapada, itr-adevar tare, excelenta, soare si senin. Se anunta o zi frumoasa si asa a si fost, cu o ascensiune la Omu, pe un traseu de liniste si pace, fara a intalni sau simti pe altcineva in jur, pe Cerdac si prin spatele Bucurei, cu plaja la Omu, cu cataract pe stanca de langa cabana, cu o reintalnire, placuta ca de fiecare data, cu George Porancea si Alex.

     Intoarcere pe traseul: Vf. Omu - Banbele - Piatra Arsa - Poiana Stanii; placua, dar cu zapada moale pe platou, popor in jurul telecabinei de la Babele si reluarea in gand, pe ultima parte a coborarii catre Stana Regala, a reclamelor la bere.
     A doua zi, Duminica, 12 mai,Gala premiilor de iarna - marcheaza incheierea sezonului hivernal in Carpatii Romaniei. De la aceasta data atingerea varfurilor Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor va fi punctata si inregistrata in Clasament conform bonificatiilor ascensiunilor de vara. 

     Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Primaria Orasului Sinaia.
Vlad Oprea – Primarul Orasului Sinaia:
“Apreciez si sustin cu mare placere astfel de proiecte, care vin in sprijinul promovarii muntelui si a sporturilor care se practica pe munte. Totodata, îi felicit pe toti participantii acestui circuit pentru performantele lor. Sinaia este cea mai renumita statiune montana din Romania si ma bucur ca a reprezentat punctul de pornire al acestui circuit. Sinaia a fost, este si va fi intotdeauna un oras la inaltime, iar viata acestui oras se va derula mereu in jurul muntelui.”

     In cadrul Galei premiile au fost inmanate decatrepremii, trofee si medalii pentru urmatoarele performante: 

Cele mai multe puncte cumulate in ascensiunile de iarna 2013:
Locul 1 - MIHAI TINTA
Locul 2 - VALENTIN FOGHEL
Cele mai multe puncte in Clasamentul 7 Munti:
Locul 1 - DOR GETA POPESCU
Locul 2 - GABRIEL TOCANIE
Organizatorul celor mai multe ascensiuni in sezonul de iarna 2013:
CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE
Grupul cu cele mai multe ascensiuni:
ECHIPA DE PERFORMANTA ALTITUDINE - TOMA CONSTANTIN, CRISTIANA SAVA, RADU PATRASCOIU, DOR GETA POPESCU.
Cea mai buna fotografie din ascensiunile de iarna 2013:
IOAN BUSUIOC
Cea mai buna promovare a Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor:
CRINA COCO POPESCU
Eveniment sustinut de:
S-KARPOLD NICK PUBHimalayaEDITURA DHARANAFOTO ARTISJUMP ADVENTURE,XANDER ADVERTISING
 
Inscrie-te in comunitate