Abonare la newsletter

02 - 04 mai 2014; Retezat - Varful Peleaga, 2509m

Din 10 Mai 2014
Dupa ascensiunea din 30 apr - 2 mai Metaliferi - Vf. Poienita, facuta in bocanci de vara, printre branduse si flori de fragi, Peleaga a venit sa completeze paleta sezoanelor prin care am trecut, muncitoreste, in perioada minunatei sarbatori.
Am urcat de la Carnic - Cabana Codrin, unde ne-am intors, cu varful facut, dupa cca. 12 ore. Intre timp am prins vreo doua reprize de ploaie torentiala, cateva portiuni de vizibilitate buna care descopereau vaile cu zapada proaspat scursa si fete incarcate cu zapada grea. Aceste lucruri au fost argumente suficiente pentru iubitorii muntelui plecati de la Pietrele si Gentiana sa ne lase singuri in tentativa de a ajunge pe varf. 
In liniste si ignorand ziua festiva sub semnul careia ne aflam, am gandit mai mult, am muncit mai putin si, evident, am ajuns unde ne-am propus: Vf. Peleaga 2509m.
Ajunsi la Cabana Codrin, cu gazde minunate, oameni de munte cu care poti impartasi bucuria unei ascensiuni reusite, am petrecut o seara minunata in cursul careia, inevitabil, ne-am amintit si de-ale noastre:
Alexandra, la primele ascensiuni in Circuitul 7 Munti, a mers foarte bine, a inteles spiritul Comunitatii si cred ca intelege si se bucura de munte, efort si reusita in acelasi mod ca noi; Nicoleta mai are Moldoveanu si incheie circuitul de iarna - asta pentru mine spune tot, restul o sa ne spuna ea; Noni a spus ca a fost o tura reusita, desi nu a putut sa faca decat 6 poze! - asta inseamna ca ritmul, zapada grea, vremea neprielnica pot inlocui, intrucatva, bucuria fotografiatului; Amelia a incheiat Circuitul de iarna intr-un singur sezon, linistita si calma cum o cunoastem, a potentat elanul grupului catre varf, si Geta care incheie Circuitul de iarna dupa ce il incheiase si pe cel de vara.
Inscrie-te in comunitate