Abonare la newsletter

Despre Noi

 Program ascensiuni de vara 2016

VEZI SI:  Altitude Expeditions Team - Oferte expeditii in munti inalti

Crina Coco Popescu - promotor si initiator al Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor:

         " Era februarie 2008, Rasnov, iarna. Veneam de la scoala; eram clasa a VII-a si, trecand catre Club, ma gandeam ca zapada asta e perfecta pentru snowboard, partia e aproape, dar zioa-i scurta acum si azi am programat antrenament la panoul de catarat. Intru, tata cu cativa colegi discuta, in jurul calculatorului, despre expeditii si munti inalti: Circuitului 7 Volcanoes -  escaladarea celui mai înalt vulcan de pe fiecare continent - Ojos del Salado 6,893 m - America de sud; Kilimanjaro 5,895 m - Africa; Elbrus 5,642 m - Europa; Pico de Orizaba 5,636 m - America de nord; Damavand 5,610 m - Asia; Mount Giluwe 4,368 m - Australia; Mount Sidley 4,285 m - Antarctica. In urmatoarele trei zile citisemdescrierile vulcanilor, relatari ale unor echipe de alpinisti care facusera diferiti munti din acest circuit si eram la limita intre basm si realitate: clar asta imi doream sa fac.

          Am inceput sa povestesc colegilor de la Clubul Montan Altitudine care, indulgeti ca eram fata antrenorului  totusi, ma ascultau vreo doua minute, pe urma ziceau : bine, bine cand vei fi mare poate vei ajunge odata si pe-acolo, acum lasa prostiile si catara la panou ca aici inveti tehnica de baza. Au urmat doua luni in care am stat mai mult pe munte, am reluat cu tata, de data aceasta iarna, circuitul celor 7 Munţi din Grădină Carpaţilor, plecând tot de la Râşnov, începând cu Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraş, continuând cu Retezat, Metaliferi, Rodnei, încheind cu Ceahlău, alternând bătutul de urme în zăpadă cu schiul de tură , mersul cu rachete şi folosirea coltarilor la porţiuni de ghiaţă sau pe trasee mixte de alpinism.
 
          La sfarsitul acestei perioade ne-am adunat la Club si tata a zis ca da, ne apucam de 7 Volcanoes. Simplu: pe mt. Giluwe – Papua Noua Guinee si Plco de Orizaba – Mexic nu fusese nici o echipa din Romania pana in acel moment iar mt. Sidley din Antarctica nu fusese escaladat niciodata, deci Circuitul 7 Volcanoes nu fusese incheiat de nici un alpinist din lume. Da, si ? Ne apucam de treaba, Coco vrea si poate, Clubul are oameni care stiu si daca ne mobilizam si traim pentru asta vom reusi.
 
          Pe 23 iunie 2008 am urcat pe cel mai înalt vulcan din Asia – Damavand, în Iran. Aveam 13 ani si jumatate, era primul meu varf din Circuitul 7 Volcanoes si eram, la momentul respective, cea mai tanara alpinista din lume care atinge varful.

          Pe 24 ianuarie 2011 am facut parte din prima echipa care a urcat mt. Sydlei, cel mai inalt Vulcan din Antarctica, am fost prima alpinista din lume care a atins varful, prima alpinista din lume care a terminat Circuitul 7 Volcanoes."

Clubul Sportiv Montan Altitudine,

echipa care a organizat expeditiile Crinei Coco Popescu in Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent , te conduce acum in

Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

  • Pana acum nu te-ai apropiat de munte considerandu-l dificil, periculos, un loc necunoscut, inaccesibil tie?
  • Te-ai multumit sa vezi pe internet poze artistice cu peisaje fantastice din munti?
  • Crezi ca participarea la forumuri despre munte, pe net, e tot ce poti face pentru pasiunea ta?
  • Te-ai limitat la a privi in sus catre creste de la locurile de picnic de langa sosea, iti ajunge aventura cunoasterii padurii in riscantele incursiuni de strangere a vreascurilor pentru gratar?

Asta a fost pana acum!

     Prin 7 Munti din Gradina Carpatilor vrem sa mobilizam acei oameni dornici sa descopere destinatii noi si autentice si, in acelasi timp, sa se descopere pe sine, demonstrand ca sunt in stare sa urce si sa cunoasca  sapte munti.
     Tot ceea ce-ti propunem pentru a cunoaste muntii, a te cunoaste pe tine, a-ti depasi limitele, se desfasoara in conditii de siguranta si profesionalism, sub indrumarea echipei unui club sporitiv afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, in colaborare cu membri Asociatiei Ghizilor Montani din Romania si ai Asociatei Salvatorilor Montani din Romania.
      Tot ce trebuie sa faci este sa-ti oferi timp pentru tine, pentru pasiunea ta, pentru a te cunoaste si a-ti depasi limitele.

Afacerile pot merge un timp si fara tine, ia-ti liber de la birou, prioritizeaza corect: tu si muntele pe primul loc!

 

VEZI SI: Altitude Expeditions Team - Oferte expeditii in munti inalti


 

Retezat - Varful Peleaga, 2509m; VARA. Retezat - Varful Peleaga, 2509m; VARA.
Inscrie-te in comunitate